Home  Diensten

GIDSGiDS is een landelijke database van de openbare bibliotheken. In de database GiDS staan de adressen, de activiteiten en de producten of diensten van zeer veel organisaties in Nederland op het sociaal-culturele vlak. U vindt in deze database de adressen van de peuterspeelzalen in een gemeente of die van alle huisartsen. Maar u vindt ook de open dagen van de zorgboerderij of de theatervoorstelling van de lokale vereniging.

GiDS websites

Het systeem GiDS websites is ontwikkeld voor openbare bibliotheken. Zij kunnen met dit content managementsysteem websites gebaseerd op GiDS aanmaken en onderhouden. We bieden twee standaarden van het systeem GiDS websites aan:

  • GiDS websites basis: de instapversie voor alle standaarden
  • GiDS websites plus: de instapversie plus een abonnement op standaard webcontent Voor klanten die niet met deze standaarden verder willen is een maatwerkwebsite gebaseerd op GiDS de oplossing.

Doordat we de structuur van de websites voor alle gebruikers van de standaard gelijk houden kunnen we de kosten tot een minimum beperken. U neemt GiDS websites af op abonnement-basis. De hoogte van deze kosten hangen van de diensten die u afneemt.

GiDS widgets

Een kalender met alle muziek-activiteiten uit de regio. Een handig overzicht van alle zwangerschapscursussen in de stad. Alle landelijke sportactiviteiten bij elkaar in één kalender. Dat zijn een paar voorbeelden van widgets gebaseerd op G!DS.

Een widget (Engels, letterlijk: dingetje) is een kleine applicatie die op de desktop van je pc of op een eigen webpagina draait (bijvoorbeeld op iGoogle). De meest bekende widget is die van de 'Buienradar'. Binnen deze widget kun je het actuele weer volgen.
GiDS apps

Een grote database als GiDS leent zich bij uitstek tot het maken van apps. Je loopt in een willekeurige stad en ziet op je mobiel welke theateruitvoering daar vandaag plaats vindt. Handig toch. Dat zijn apps die we kunnen maken op basis van GiDS.

 

LinkedIn profielContact
Irenelaan 4
6721 EA Bennekom
06 38 89 89 94
Referenties
Opdrachtgevers